Welkom bij de Growtentconfigurator! Op deze website kun je een complete kweektent samenstellen met alle producten die je nodig hebt. Heb je een product in gedachten dat niet in ons assortiment zit? Bel of mail ons dan gerust even. Grote kans dat we het ter plekke kunnen toevoegen, zodat je het direct mee kunt bestellen.

Deze configurator is bedoeld voor iedereen die graag hobbymatig plantjes kweekt of die om medicinale redenen kweekt. Omdat wij ons hierbij graag aan de wettelijke geldende regels willen houden, kun je bij ons alleen een kleinschalige set-up bestellen. Dus: maximaal één lamp, tenten die niet groter zijn dan 150x150cm, slechts kleine afzuiginstallaties en maximaal vijf potten per bestelling.

Wil je hulp of advies bij het samenstellen van een complete kweektent? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag informatie over onze producten en helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Tot slot nog dit: Wij zijn groot voorstander van kweken met LED kweeklampen. Met LED kun je inmiddels net zulke goede resultaten halen als met HPS en de kwaliteit van het eindproduct is vaak alleen maar beter. Kostentechnisch is kweken met LED inmiddels ook veel interessanter dan met HPS, want met de meeste LED kweeklampen in ons assortiment ben je na 2.5 tot 3 jaar al goedkoper uit als je met LED kweekt, omdat je daarmee fors bespaart op je stroomrekening. Maar wat wij vooral ook heel belangrijk vinden, is dat het risico op brand veel lager is als je kweekt met LED in plaats van met HPS. Mocht je toch graag met HPS willen kweken, dan kun je bij ons onder andere ook HPS zelfbouwsetjes bestellen. Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat je goed moet weten waar je mee bezig bent als je zelf een HPS set gaat aansluiten en we doen een dringend beroep op je te zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregelen. Wij adviseren je om een extra relais aan te schaffen als je met HPS gaat werken en raden je ook aan om één of meerdere brandblussers te plaatsen.